0514-561805

Sportfysiotherapie

De NVSF(Nederlandse vereniging voor sport fysiotherapie) sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Na zijn studie fysiotherapie heeft hij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.

De NVSF sportfysiotherapeut is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister van het KNGF, deze registratie verzekert je dat de sportfysiotherapeut bij- en nascholingen volgt en naar congressen gaat. Oftewel: hij heeft de meest actuele kennis en vaardigheden in huis.

Dit stelt hem in staat jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, behandelen en te begeleiden.

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen sporten en bewegen , maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronisch ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te sporten. De sportfysiotherapeut kan je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past.

Geblesseerde sporter – behandeling en begeleiding

Wanneer je geblesseerd bent en wil je zo snel mogelijk weer verder met je geliefde sport?. Op het sportspreekuur kan je direct terecht voor behandeling en begeleiding. In onze praktijk worden alle blessures van de meest uiteenlopende sporten behandeld.

Is je blessure complex of vraagt hij specifieke aandacht dan is het goed om te weten dat de NSVF sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is zorgt hij dat je bij een sportarts of andere deskundige terecht kunt. Ook is de NVSF begonnen met het opzetten van een regionaal netwerk waarin sportfysiotherapeuten met elkaar samenwerken , om zo de sportfysiotherapie in de regio op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Ook Kruithof Fysio neemt deel aan dit regionaal netwerk.